تهیه پورتفولیو هنری برای مهاجرت
ساختن پورتفولیو هنری یکی از مهمترین قدمهایی ست که یک هنرمند حرفهای برای استخدام شدن، کسب اعتبار، ارائه آثار هنری یا تحصیل در دانشگاههای هنر خارج از کشور لازم است بردارد.
نکته حائز اهمیت این است که هر هنرمند جدای خلق اثر، نیازمند ارائۀ مجموعه آثارش تحت عنوان پورتفولیو است. پورتفولیو به صورت دیجیتالی یا چاپی در اختیار مشتریان، مدیران هنری، دانشگاهها و علاقهمندان قرار میگیرد. ساختن پورتفولیو میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، مثلاً به صورت آنلاین بر روی وبسایت هنرمند جهت آشنایی بیشتر جامعه هنری با او قرار گیرد. یا برای گرفتن سفارش کار یا ارائه به دانشگاهها برای ادامه تحصیل تهیه شود.
قابل توجّه است که هنرمندان و دانشجویان باید دو نوع پورتفولیو ایجاد کنند و به صورت آماده داشته باشند. یک نسخه کوتاه برای ارسال و یک نسخه کاملتر و طولانیتر برای مصاحبه مورد نیاز است.
پیش از آنکه وارد مباحث تکنیکی شوید، باید به خاطر بسپارید که داستان خوبی برای پورتفولیوی خود آماده کنید. این داستان همان چیزی است که باید در وصف خودتان و کارتان بیان کنید. آن را به گونهای بیان کنید که دوست دارید دیگران شما و آثارتان را ببینند و درک کنند. این روزها وبسایتهای زیادی برای ساخت پورتفولیو وجود دارند که برخی کار را بسیار پیچیده یا سنگین میکنند؛ زیرا بخش زیادی را به محتوای فنی و کاری تخصیص میدهند و داستان کمی برای روایت دارند. اما نباید اینطور باشد. پورتفولیوی شما صحن سخنرانی شماست. یک سخنرانی ۳۰ ثانیهای که بیننده را به کار و هدف شما جذب کند.
اگرچه پورتفلیو باید مختص سوابق تحصیلی و کاری و متناسب با هدف متقاضی باشد، چندین مرحله وجود دارد که میتوان برای اطمینان از درست کردن یک پورتفلیوی مؤثر انجام داد. در ساختن یک پورتفلیو توجّه به نکات زیر ضروری است:
نکات مهم در تهیه پورتفولیو هنری
- باید فایل کار به گونهای طراحی شود که حجم آن کمتر از ۱۵ مگابایت باشد و در عین حال از تصاویر با کیفیت مناسب در آن استفاده شده باشد.
- یک مینی رزومه در پورتوفولیو خود قرار دهید که شامل تصویر شما به همراه تحصیلات، علاقهمندیها و مهارتها باشد.
- بهترین کارهای خود را در اولین و آخرین نمونه کارها قرار دهید.
- هر پروژه را که به عنوان نمونه کار معرفی میکنید، یک توضیح مختصر مانند مسیر شکلگیری ایده یا هدف آن پروژه را توضیح دهید (در حد ۲ تا ۳ خط).
- برای هر پروژه اسکچها، مسیرهای طراحی، رنگ آمیزی، ساخت و … را مانند یک پروسه وارد کنید و از قرار دادن کار نهایی و فاینال به تنهایی خودداری کنید.
- بهتر است تعداد کارها حدود ۱۰ پروژه شود و با مجموع صفحات متن و صفحات جلد یک PDF حدود ۳۰ صفحه شود.
- تمامی کارها باید یک روال فکری یا تکنیکی را طی کرده باشند و نباید کارهای پراکنده در کنار هم قرار گیرند، چرا که اساتید میخواهند از روی پورتفولیو شما بفهمند که خط فکریتان چیست، پراکندگی و تنوع کار به ضرر شما تمام خواهد شد.
- در صورتی که چند پروژه بسیار مهم دارید که بسیار از هم پراکنده هستند، میتوانید در بخشهای مختلف و جداگانه معرفی کنید. مثلا در حالت پورتفولیو PDF، فصل بندی کنید و برای هر فصل پروژه مرتبط با آن را وارد کنید. یا اینکه برای سایت، میتوانید چند صفحه مجزا ایجاد کنید.
- اگر تعداد پروژههای با کیفیتتان بسیار کم است، به همان تعداد اکتفا کنید و کیفیت را فدای تعداد زیاد صفحات پورتفولیو نکنید.
- معرفی شبکه اجتماعی LinkedIn خودتان در پورتفولیو تاثیر مطلوب و مثبتی دارد ولی نیازی به معرفی پیجهای فیسبوک یا اینستاگرام (در صورتی که فاقد نمونه کار است) نمیباشد. همچنین در لینکدین هم با افراد مختلف مرتبط با حوزه کاری خود دوست شوید.
- طراحی پورتفولیو هنری باید به گونهای باشد که سبک خاص شما را نشان دهد.

” نکات دیگر نیز میتواند در ساختن پورتفلیو به متقاضیان کمک کند که کاملا بستگی به هدف و سوابق متقاضی دارد. “
اگر مایلید از خدمات نگارش حرفهای پورتفولیو، رزومه، انگیزهنامه یا کاورلتر استفاده کنید کافیست فرم درخواست مشاوره رایگان را در وبسایت ما تکمیل کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند..
مطالب مرتبط: