ویزای خوداشتغالی برای هنرمندان صنایع دستی

ویزای خوداشتغالی یکی از بهترین روشهای مهاجرت برای هنرمندان صنایع دستی است. کشورهای مختلفی از جمله کانادا و بسیاری از کشورهای اروپایی میتوانند مقصد مهاجرت از روش خوداشتغالی باشند.
اقدام برای دریافت ویزای خوداشتغالی پیچیدگی زیادی دارد. یعنی حتی اگر شخص شرایط ایدهآلی هم داشته باشد باز هم باید فعالیتهای متعددی در ایران و در کشور مقصد از طرف متقاضی مهاجرت یا وکیل مهاجرتی انجام شود تا فرایند دریافت این ویزا به نتیجه برسد.
معروف است که ویزای خوداشتغالی ریسک بالایی دارد و افراد زیادی را میبینیم که درخواست ویزای خوداشتغالی آنها رد شده است. این مشکل به دلیل بیتوجهی به مراحل و جزئیات مربوط به دریافت این نوع ویزا پیش میآید. اگر مقدمات و مدارک لازم برای درخواست این ویزا به درستی تهیه شود این روش یک روش مناسب برای شغلهای حوزه صنایع دستی است.
شرایط دریافت این نوع ویزا از هر کشور تا حدودی متفاوت است. در این متن ما نکات مشابه و مشترک بین برنامههای مخاجرت از طریق خوداشتغالی تقریبا تمام کشورها را به طور مختصر بیان میکنیم:
تعریف ویزای خوداشتغالی
متقاضی ویزای خوداشتغالی به دولت مقصد اعلام میکند من در یک یا چند شاخه از صنایع دستی مهارت و تجربه دارم و با کار مستقل در این حوزه در کشور خودم صاحب درآمد بودهام. این توانایی را دارم که وارد کشور شما شده و در همین حوزه یا حوزههای مشابه فعالیت داشته باشم و زندگی خود را گذرانده و کسب درآمد کرده و مالیات هم پرداخت کنم.
اگر کسی بتواند با ارائه مستندات و مدارک این موضوع را ثابت کند، درخواست ویزای خوداشتغالی او پذیرفته میشود.
مدارک لازم برای دریافت ویزای خوداشتغالی
این مدارک را به دو بخش تقسیم میکنیم. مستندات مربوط به ایران و مستندات مربوط به کشور مقصد.
مدارک اثبات تخصص در صنایع دستی در ایران
برای اثبات تجربه و تخصص و درآمدزایی خود در ایران باید مجموعهای از مدارک را کنار هم بچینیم:
- مدارک قانونی و رسمی مثل مجوز تولید یا پروانه کسب
- مدارک آموزشی و مهارتی مثل مدارک فنی حرفهای، مدارک آموزشگاههای خصوصی، مدارک آنلاین بینالمللی، رشته دانشگاهی مرتبط به حوزه صنایع دستی
- مدارک مالی مثل گردش حساب بانکی یا اسناد مالکیت یا اجاره دفتر یا کارگاه یا فروشگاه مرتبط که کسب درآمد شخص را نشان میدهد
- مدارک مربوط به فضای مجازی مثل داشتن سایت و صفحات شبکههای اجتماعی تخصصی که فعالیت و کسب درآمد شخص را نشان دهد.
- تدوین یک پورتفولیو هنری حرفهای و رزومه تخصصی
- پوشش رسانهای قابل مشاهده در فضای وب از فعالیتهای شخص. مثل داشتن مصاحبه یا گزارش تصویری در مورد فعالیتهای شخص یا تهیه مقالات علمی و تخصصی مرتبط
- آشنایی با زبان کشور مقصد – به طور کلی سطح زبان متوسط برای دریافت ویزاهای خوداشتغالی کافی است. البته مدارک زبان قوی و آشنایی با چندین زبان یک مزیت محسوب میشود.
باید توجه داشته باشیم که ممکنست شخصی در یکی از این بخشها ضعیف باشد اما با تقویت یک بخش دیگر آن نقطه ضعف را جبران کند. تقویت بخشی از این حوزهها هم در مدت زمان کوتاهی امکانپذیر است. نوشتن سیوی و رزومه و انگیزهنامه کاری و گلچین کردن مستندات برای ارائه به اداره مهاجرت کشور مقصد باید به گونهای صورت بگیرد که بیشترین اثرگذاری ذهنی را بر مقامات تصمیم گیرنده داشته باشد.
مدارک مربوط به توان فعالیت در صنایع دستی در کشور مقصد
متقاضی خوداشتغالی با مستندسازی صحیح و دقیق فعالیتهای خود در ایران نیمی از راه را طی کرده است. اما نیمه بعدی کار او این است که نشان بدهد بعد از مهاجرت به کشور مقصد امکان ادامه کار و گذراندن معیشت را خواهد داشت. برای ثابت کردن این موضوع دو مساله مهم است:
۱.تهیه یک طرح توجیهی تجاری که در آن بازار صنایع دستی در کشور مقصد و شهر مورد نظر بررسی شده و برنامه متقاضی برای فعالیت در این شغل با توجه به مطالعهای که در این مورد انجام داده ارائه شده است.
۲.اقدامات اولیه مربوط به اشتغال در کشور مقصد. مثلا فرض کنیم تخصص متقاضی طلاسازی است و قصد مهاجرت به ایتالیا را دارد. در شهر فلورانس موسسهای وجود دارد که میز کار و ابزارآلات مورد نیاز برای مشاغل مختلف جواهرسازی را اجاره میدهد. ابتدا باید با این موسسه قراردادی برای اجاره محل بسته شود و این قرارداد به اداره مهاجرت ایتالیا ارائه شود.
از چه کشورهایی میتوان ویزای خوداشتغالی گرفت

امکان درخواست این ویزا از کانادا و استرالیا و بسیاری از کشورهای اروپایی وجود دارد. حتی از کشور کوچکی مثل لوکزامبورگ که اساسا مهاجرپذیر نیست امکان درخواست خوداشتغالی وجود دارد. انتخاب مقصد مناسب باید با توجه به سایر شرایط شخص مثل نوع حرفه شخص، وضعیت زبان، داشتن اقوام یا سابقه سفر، و میزان توانایی مالی صورت گیرد.
هزینه ویزای خوداشتغالی برای هنرمندان صنایع دستی
برای دریافت ویزای خوداشتغالی باید هزینههای صدور ویزا و هزینههای معمول اداری، تهیه مدارک و مستندات، ترجمه مدارک، مکاتبات اداری، هزینههای مربوط به مستندسازی فعالیت شخص در فضای مجازی، تهیه طرح تجاری، اجاره یا تهیه محل کار در کشور مقصد و هزینههایی که در ماههای اول ورود به کشور مقصد باید صرف شود را محاسبه کرد که این میزان با توجه به شرایط شخص و کشور مقصد متفاوت خواهد بود.
اگر قصد مهاجرت دارید کافیست فرم درخواست مشاوره رایگان را در وبسایت ما تکمیل کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.
مطالب مرتبط: