مهاجرت با شغل غواصی
مهاجرت با شغل غواصی به کشورهای مختلفی از جمله کانادا، استرالیا، انگلستان و کشورهای شمال اروپا امکانپذیر است. در این مقاله در مورد شرایط دریافت ویزای کار غواصی و اشتغال به این حرفه در خارج از کشور، اطلاعاتی را به شما ارائه میدهیم.
غواصی به مهارت شنا در زیرآب با داشتن وسایل تنفسی و تجهیزات اکسیژن (یا بدون آن) گفته میشود. با توجه به ماهیت و تعریف غواصی این شغل ارتباط نزدیکی با شغلهایی همچون مربیگری شنا و نجات غریق دارد. بنا براین غواصان حرفهای ممکن است امکان مهاجرت با شغل نجات غریق یا مهاجرت به عنوان مربی شنا را هم داشته باشند.
غواصی یکی از خطرناکترین و سختترین مشاغل بهحساب میآید. محیط کاری غواصان در زیردریا، رودخانه، دریاچههای طبیعی و مصنوعی است. در گذشته از غواصی برای صید ماهی و مروارید و بیرون آوردن طلا و جواهرات از کشتیهای غرقشده استفاده میشده است.
غواصی دارای کاربردهای مختلف صنعتی، ورزشی، تفریحی، تحقیقاتی و نظامی بوده و بهطورکلی به دو بخش تفریحی و صنعتی قابل تقسیم است؛ که هرکدام دارای دورههای آموزشی خاص خود هستند.
مهاجرت کاری غواصان صنعتی
غواصان صنعتی برای انجام کارهای تجاری استخدام شده و به انجام وظایف مربوط به کار در آبهای عمیق، از جمله فعالیتهای مهتدسی و وظایفی دیگر مانند اکتشاف نفت، جوشکاری زیر آب یا ساخت و نگهداری از سازههای دریایی میپردازند. بسیاری از غواصان نیز وظایفی در رابطه با فعالیتهای دریایی تعمیر و بازرسی قایقها و کشتیها و نجات کشتیهای غرق شده را بر عهده دارند
انواع غواصی
- غواصی در غار
- غواصی در کشتیهای غرق شده
- غواصی در آبهای یخ زده
- غواصی نظامی برای انجام ماموریتهایی چون نفوذ به پشت خطوط دشمن، قرار دادن مینهای دریائی، استفاده از اژدرهای سرنشین دار برای پرتاب بمبهای زیر آبی یا انجام عملیات مهندسی رزمی
- غواصی برای نیروهای پلیس به منظور عملیات جستجو و بازیابی یا نجات و کمک به تشخیص جرم و جنایتی که در آب اتفاق افتادهاست
- غواصی برای عکاسی یا فیلمبرداری زیر آب

آموزش غواصی در خارج از کشور
نهادهای آموزشی متعددی در کشورهای مختلف دنیا به ارائه آموزشهای حرفهای به غواصان و اعطای مدارک معتبر بینالمللی میپردازند. از جمله این سازمانهای آموزشی به این موارد میتوان اشاره کرد:
- انجمن مربیان حرفهای غواصی
- انجمن ملی مدرسان زیر آب
- اسکوبا اسکولز اینترنشنال
- باشگاه زیر آبی بریتانیا
- اسکوبا و نایتروکس و ایمنی بین المللی
- انجمن بینالمللی غواصان نایتروکس و فنی
- انجمن غواصان بین المللی ریبریزر
- اسکوبا دایوینگ اینترنشنال
- کنفدراسیون جهانی فعالیتهای زیر آبی
مهارتهای مورد نیاز برای ویزای کار غواصی
مهارت عالی در شنا کردن، توان فیزیکی مطلوب، استقامت بدنی بالا، تمرکز بالا، توانایی کار فردی و تیمی و توان حفظ آرامش تحت شرایط سخت از نخستین لازمههای یک غواص است. گذراندن دورههای آموزشی بینالمللی و کسب مهارت در این زمینه از موارد لازم برای مهاجرت کاری غواص است. برخی از مهارتهای پایهای که کلیه غواصان میبایست بلد باشند:
- پاکسازی ماسک : تخلیه آب ماسک در زیرآب.
- به اشتراکگذاری هوا : آموختن روش به اشتراکگذاری یک منبع هوا در زیرآب.
- صعود اضطراری : بازگشت به سطح آب در صورت قطع هوای تنفسی در حالت ایمن.
- علائم غواصی : جهت برقراری ارتباط با دیگر غواصان در زیرآب.
- برداشت فشار : تنظیم فشار درونی و بیرونی بدن حین غواصی و قرار گرفتن در محیطهای پرفشار.
- تنفس زیرآب : مهارت تنفس از طریق تجهیزات غواصی در زیرآب.
- شنا : رانش و حرکت زیرآب با تجهیزات غواصی و شناوری به کمک هوای موجود در ریهها.
در مهاجرت کاری غواص، پس از گذراندن دورههای بینالمللی غواصی، متقاضی میبایست دورههای اختصاصی مانند جوشکاری زیر آب، برشکاری و… را بهصورت حرفهای و با توجه به موقعیت شغلی موردنظر، انتخاب نموده و در آن آموزش ببیند.

درآمد غواصی در انگلستان
غواصی شغل پردرآمدی در تمام دنیا محسوب میشود. در کشور انگلستان غواصهای ساحلی روزانه ۱۰۰ تا ۱۲۰ پوند درآمد دارند. غواصهایی که در پروژههای فراساحلی مشغول به کار هستند تا ۱۰۰ هزار پوند در سال درآمد دارند. در اسکاتلند غواصهای فراساحلی تا روزانه ۶۰۰ پوند دستمزد میگیرند.
درآمد جوشکاری زیر آب
- درآمد جوشکاران زیر آب در آمریکا سالانه بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار دلار است.
- در بریتانیا افرادی که به تازگی این شغل را آغاز کردهاند حدود ۱۰۰ پوند در روز درآمد دارند و برای جوشکاران باتجربه این دستمزد تا سطح هزار پوند در روز میرسد.
- میانگین درآمد جوشکاران زیر آب در آلمان بین ۵۲ تا ۹۱ هزار یورو است.
تاریخچه غواصی
غواصی یک حرفه و فعالیت مهم از ابتدای تاریخ بشر محسوب میشده است. اما از اواخر قرن نوزدهم با اختراع دستگاههای تنفس در زیر آب این حرفه وارد مرحله جدیدی شد. هنری فلوس غواص انگلیسی نخستین سیستم تنفس زیر آب کاربردی را در سال ۱۸۷۸ اختراع کرد. در دهه ۱۹۳۰ و در طول جنگ جهانی دوم انگلیسیها، آلمانیها و ایتالیاییها نمونههای مختلفی از دستگاههای تنفس در زیر آب را برای نیروهای نظامی خود ساختند. اما اولین مجموعه موفقیتآمیز دستگاه تنفس زیر آب مدار باز توسط دو مهندس فرانسوی امیل گوگنان و ژاک ایو کوستو در دوران جنگ جهانی دوم در آمریکا اختراع شد. در این دستگاه گاز فشرده (معمولاً هوا) ذخیره و پس از استنشاق بازدم غواص در آب تخلیه میشد.
با این حال، رگلاتورهای غواصی امروزی ریشه در استرالیا دارد. تد الدرد که اولین رگولاتور دهانی معروف به بالن یا نهنگ دندان دار را ساخت دارد. این رگولاتور که به عنوان یک اختراع ثبت شد، دارای طراحی مانند رگلاتورهای امروزی با دو شلنگ ارائه دهنده هوای تنفسی و شیر تقاضا که هوای تنفسی را فقط به هنگام دم و مکش تنفسی به غواص ارائه مینمود بود.
اگر قصد مهاجرت دارید کافیست فرم درخواست مشاوره رایگان را در وبسایت ما تکمیل کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.
شاید مطالعه این مطالب هم برای شما جذاب باشد:
سلام جناب دکتر. من نه مدرک تحصیلی دارم و نه سرمایه کافی برای مهاجرت کردن. لطفا یه راهی و گزینه مناسب را به من معرفی نمایید.