مهاجرت با شغل وکالت
پروانه وکالت میتواند در برخی از روشهای مهاجرتی کمک شایان توجهی به متقاضی مهاجرت کند. هرچند مهاجرت با شغل وکالت غیرممکن است اما روشهای جایگزینی وجود دارند که به وکلا و افرادی که در رشته حقوق تحصیل کردهاند، امکان دریافت اقامت و مهاجرت را میدهند.
شغل وکالت در خارج از کشور
پروانه وکالت هر کشوری مختص همان کشور است و تنها در نظام حقوقی کشور محل صدور پروانه امکان فعالیت با آن وجود دارد. ضمن اینکه دانشکدههای حقوق به طور کلی قوانین و مقررات مربوط به نظام حقوقی کشور خود را آموزش میدهند اما شغل وکالت در هر کشوری نیازمند تسلط بر قوانین آن کشور است.
گذشته از همه اینها در اکثر کشورها برای دریافت پروانه وکالت دادگستری بایستی تابعیت آن کشور را داشت. همین موضوع اشتغال به شغل وکالت را حتی در صورت تحصیل در دانشگاههای آن کشور غیرممکن میکند.
بنابراین برای فعالیت در شغل وکالت در خارج از کشور هم بایستی علم حقوق را در دانشگاههای آن کشور تحصیل کرد و هم دورههای کارآموزی را طی کرده و معمولا بایستی پاسپورت آن کشور را هم اخذ کرد. ضمن اینکه پیوستگی حقوق با مسائل فرهنگی و اجتماعی و لزوم تسلط بر زبان رسمی و فصیح برای فعالیت در شغل وکالت باعث میشود که فعالیت در این شغل برای افراد مهاجر حتی اگر سالها در کشور مقصد زندگی کرده باشند بسیار دشوار باشد. به همین دلایل حتی در کشورهای مهاجرپذیر هم تعداد وکلای موفق با اصلیت خارجی در مقایسه با سایر شغلها بسیار کم است.
البته این بدان معنا نیست که پروانه وکالت دادگستری ایران در سایر کشورها هیچ اعتباری ندارد. پذیرش وکالت در یک دادگاه بینالمللی با ارائه پروانه وکالت یک کشور صورت میگیرد. یک وکیل ایرانی میتواند در مراجع داوری به عنوان وکیل یا داور فعالیت کند و داشتن پروانه وکالت به او برای تصدی شغلهای مرتبط با حقوق یا انجام بسیاری از فعالیتهای حقوقی کمک خواهد کرد.
تحصیل حقوق در خارج از کشور
امکان تحصیل در دورههای حقوقی در کشورهای خارجی برای فارغالتحصیلان رشته حقوق در ایران وجود دارد. البته معقول این است که گرایشهایی برای تحصیل انتخاب شوند که ماهیت بینالمللی و فراسرزمینی دارند. حقوق بینالملل، حقوق تجارت بینالملل، مالکیت فکری، حقوق مهاجرت و پناهندگان، حقوق سرمایهگذاری بینالمللی، فلسفه حقوق، حقوق و اخلاق، و تکنولوژی حقوق از جمله این رشتهها هستند.
تحصیل در رشته حقوق در خارج از کشور هم در دورههای کارشناسی ارشد و دکترا و هم در دورههای کوتاهمدت امکانپذیر است. دانشگاهها و آکادمیهای معتبر حقوقی دنیا دورههای کوتاهمدت چند هفتهای و چند ماهه متنوعی را در موضوعات مختلف حقوقی و مرتبط با حقوق برگزار میکنند. دریافت پذیرش در این دورهها برای افرادی که تجربه وکالت یا فعالیت و تحصیلات حقوقی در ایران داشتهاند با پرداخت شهریههای اندکی امکانپذیر است.
شرکت در این دورهها و مدرک معتبری که در پی آن دریافت میشود امکان یافتن شغلهای مرتبط در کشور مقصد را برای شخص فراهم خواهد کرد و به این شیوه میتوان اقامت تحصیلی را به اقامت کاری تبدیل نمود.
مهاجرت با استارتاپ حقوقی

ویزای استارتاپ یکی از پرمزایاترین روشهای مهاجرتی است. کشورهای مختلفی برای جذب افراد نوآور برنامه ویزای استارتاپ را وارد قوانین مهاجرتی خود کردهاند. در برخی کشورها مثل کانادا امکان دریافت اقامت دائم بلافاصله پس از ورود به کانادا با ویزای استارتاپ برای کارآفرین طرح استارتاپی و خانواده او وجود دارد.
افرادی که در شغل وکالت یا شغلهای حقوقی دیگر مشغول به کار هستند میتوانند از رزومه خود برای ارائه یک طرح استارتاپی در زمینههای حقوقی استفاده کنند. طرحی که با شناسایی یکی از مشکلات کشور مقصد تهیه شده و قابلیت اجرا و درآمدزایی در آن کشور را داشته باشد. برای مثال؛
- استارتاپهایی که در زمینه خدمات به پناهندگان و مهاجران فعالیت میکنند
- استارتاپهای مربوط به خدمات آنلاین حقوقی و استفاده از تکنولوژیهای نوین در فعالیتهای حقوقی و قضایی
- استارتاپهای مربوط به اجرای قوانین مالکیت فکری و حمایت از نوآوریها
مطالب مرتبط:
- دوره پسادکترای دانشکده حقوق دانشگاه ییل با کمکهزینه کامل
- خبر خوش برای متقاضیان ویزای استارتاپ هلند
- مهاجرت کاری به نروژ
اگر قصد مهاجرت دارید کافیست فرم درخواست مشاوره رایگان را در وبسایت ما تکمیل کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.