مدارک لازم برای مهاجرت
مدارک لازم برای مهاجرت با توجه به نوع ویزای مورد تقاضای شما متفاوت است. به جز مدارک عمومی مثل پاسپورت، اسناد هویتی و اسناد مالی که همه با آن آشنا هستند، معمولا به چندین مدرک مهم دیگر نیز برای مهاجرت نیاز میشود که در این مطلب به معرفی آنها میپردازیم.
مدارک لازم برای دریافت ویزا
این نوع مدارک تقریبا برای دریافت تمام انواع ویزا از تمام کشورها مورد نیاز هستند:
- اصل پاسپورت که حداقل شش ماه از اعتبار آن باقی مانده باشد
- عکس پرسنلی
- شناسنامه و کارت ملی متقاضی
- سند ازدواج در صورت داشتن همسر
- تکمیل فرم درخواست ویزا
- گردش حساب بانکی چهار ماه اخیر مهر و امضاشده بانک
- گواهی تمکن مالی با مبلغ دلار آمریکا با مهر و امضا بانک
- ارائه اسناد مالی و ملکی دیگر در صورت وجود
- مدارک شغلی برای کارگران مانند گواهی اشتغال به کار بر روی سربرگ شرکت با ذکر جزئیات، فیش حقوقی، بیمه تأمین اجتماعی
- مدارک شغلی مربوط به کارفرمایان مانند شماره ثبت شرکت، فیش حقوقی، ریز پرینت بانکی، نامه تمکن مالی، لیست پرداخت مالیات، لیست پرداخت بیمه، مدارک ثبت شرکت و شماره پروانه کسب
- مدارک بازنشستگی شامل حکم بازنشستگی و فیش حقوقی دو ماه اخیر
- رضایتنامه محضری برای فرزندانی که بدون والدین خود سفر میکنند.
- دعوتنامه تکمیلشده از کشور مقصد با ذکر نسبت فامیلی، دلیل سفر، آدرس محل اقامت و آدرس دعوتکننده (در صورت وجود)
- واچر رزرو هتل و رزرو بلیت هواپیمای رفتوبرگشت (در صورت عدم وجود دعوتنامه)
انگیزهنامه برای اپلای دانشگاه
اس او پی/ SOP مخفف کلمۀ Statement of Purpose به معنای انگیزهنامه است. انگیزهنامه مختص کسانی است که قصد تحصیل، فعالیت و یا تحقیق در یک مرکز دانشگاهی را دارند. انگیزهنامه یکی از مهّمترین بخشهای درخواست اخذ پذیرش است. همانگونه که از اسم آن مشخص است این نامه درباره دلایل و انگیزۀ متقاضی از تحصیل در دانشگاه مورد نظر میباشد که به کمیتۀ مسئول پذیرش در دانشگاه نشان میدهد متقاضی چه کسی است؟ چه عواملی بر روی مسیرش تاثیرگذار بودهاند؟ علائق حرفهای متقاضی چیست؟ هدف او از تحصیل چیست؟ و چه چیز متقاضی را از دیگر متقاضیان متمایز میکند؟
به بیان دیگر انگیزهنامه شخصی نوعی تبلیغ شخص متقاضی تحصیل است که در آن باید به بهترین نحو ممکن خود را معرفی کند و دلیل آنکه بهترین گزینه برای آن رشته و یا پروژه است را بیان نماید و از انگیزه و هدف خود بگوید.
مقاله اصلی:

بیزینس پلن برای مهاجرت
بیزینس پلن یا طرح کسبوکار (Business Plan) یکی از اسنادی است که برای برخی انواع مهاجرت از جمله ویزای استارتاپ، ویزای ثبت شرکت و ویزای خوداشتغالی و مهاجرت از طریق طرح کارآفرینی مورد نیاز است.
بیزینس پلن یک نوشتۀ رسمی است که اهداف کسبوکار را تعیین، دلایل امکان تحقق اهداف را ذکر و برنامههایی که برای رسیدن به اهداف دنبال میشوند را ارائه میکند. بیزینس پلن همچنین ممکن است شامل اطلاعاتی دربارۀ پیشینۀ سازمان و تیم مجری طرح باشد. بیزینس پلن سندی مکتوب است که جزئیات کسبوکار پیشنهادی را مشخص میکند. این سند باید ضمن تشریح موقعیت کنونی، نیازها، انتظارات و نتایج پیشبینی شده را شرح دهد و کلیه جوانب آن را ارزیابی کند.
یکی از مهمترین کارکردهای بیزینس پلن این است که با تدوین آن، کارآفرین میتواند عوامل داخلی و خارجی درگیر در یک کسبوکار را شناسایی و اثر آنها را بر روی فعالیت خود بررسی نماید. یکی دیگر از کارکردهای بیزینس پلن این است که قضاوت در مورد سرمایهگذاری یا عدم سرمایهگذاری بر روی یک طرح را برای سرمایهگذاران یا وام دهندگان طرح تسهیل میکند.
مقاله اصلی:
پروپوزال برای اپلای دکترا
نگارش یک پروپوزال مناسب یکی از نکات مهم در انجام تحقیقات علمی است. پروپوزال با اهدافی همچون نگارش پایاننامه و یا پروژه پیشنهادی تحقیقاتی نوشته میشود. اکثر دانشجویان هنگام اپلای برای دکترا نیازمند آن هستند که اساتید و دانشگاه را قانع کنند تا هدف مشخص و برنامۀ دقیقی برای تحصیل خود دارند.
فرمت صحیح نگارش پروپوزال ممکن است بسته به نوع تحقیق شما و یا سازمان یا دانشگاهی که تحقیقات برای آن سازماندهی شده است متفاوت باشد و شما بایستی برای اطلاع از این فرمت به راهنماییهای سازمان مربوط مراجعه کنید. با این وجود برخی نکات اصلی و اولیه در نوشتن پروپوزال وجود دارد که در اغلب موارد مشترک است. یک پروپوزال خوب بایستی بتواند اصل پژوهش و پروژه را به خوبی برای مخاطبان تعریف کند و اهمیّت موضوع را برای آنها مشخص سازد.
در این مطلب با ارائه این نکات اصلی نحوه تهیۀ پروپوزال برای پذیرش دکترا را برای محققان شرح دادهایم:
مقاله اصلی:
پورتفولیو هنری برای مهاجرت
تهیه پورتفولیو هنری برای استخدام شدن، کسب اعتبار، ارائه آثار هنری یا تحصیل در دانشگاههای هنر خارج از کشور، یکی از مهمترین قدمهایی ست که یک هنرمند حرفهای لازم است بردارد.
نکته حائز اهمیت این است که هر هنرمند جدای خلق اثر، نیازمند ارائۀ مجموعه آثارش تحت عنوان پورتفولیو است. پورتفولیو به صورت دیجیتالی یا چاپی در اختیار مشتریان، مدیران هنری، دانشگاهها و علاقهمندان قرار میگیرد. ساختن پورتفولیو میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، مثلاً به صورت آنلاین بر روی وبسایت هنرمند جهت آشنایی بیشتر جامعه هنری با او قرار گیرد. یا برای گرفتن سفارش کار یا ارائه به دانشگاهها برای ادامه تحصیل.
قابل توجّه است که هنرمندان و دانشجویان باید دو نوع پورتفولیو ایجاد کنند و به صورت آماده داشته باشند. یک نسخه کوتاه برای ارسال و یک نسخه کاملتر و طولانیتر برای مصاحبه مورد نیاز است.
مقاله اصلی:

کاورلتر برای مهاجرت
هنگام فرستادن رزومه حتماً با اصطلاحی به نام نامه پوششی یا Cover Letter یا کاورلتر روبهرو شدهاید. Cover Letter یا همان نامه پوششی یا معرفینامه، نوشتهای است که همراه رزومه آن را میفرستید. این نوشته کوتاه و چند خطی به شما این امکان را میدهد که درخواست شغلیتان را بهتر ارائه دهید؛ به طوری که رزومه شما در ذهن کارفرما بماند.
مقاله اصلی:
رزومه مهاجرتی
رزومه مهاجرتی شامل انواع مختلفی از رزومهها و سیویها میشود که با انگیزههای مختلف از جمله موافقت با صدور ویزا، اعطای اقامت یا پذیرش تحصیلی نوشته میشوند.
رزومه (résumé) یک واژه فرانسوی به معنی “خلاصه” است. سیوی حروف اختصاری اصطلاح لاتین curriculum vitae به معنی “سیر زندگی” است. این دو کلمه گاهی در یک معنا به کار میروند اما در واقع کمی با هم تفاوت دارند.
به طور کلی رزومهها مختصرتر نوشته میشوند. معمولا فقط فعالیتهای شغلی و مدارک تحصیلی مرتبط با شغل درخواستی در رزومه نوشته میشود. اما سیوی مفصلتر است و تمام تجربیات کاری شخص در آن پوشش داده میشود. رزومه بیشتر برای ارائه به کارفرما نوشته میشود. اما از سیوی برای درخواست پذیرش در دانشگاه، دریافت بورسیه و فاند و کمکهزینه تحصیلی و درخواست برخی انواع ویزا استفاده میشود.
مقاله اصلی:
سیوی برای اپلای
سیوی مخفف کلمۀ لاتین curriculum vitae به معنای برنامۀ زندگی یا شغلی است. سیوی مختص کسانی است که قصد تحصیل، فعالیت و یا تحقیق در یک مرکز دانشگاهی را دارند. به طور کلی در CV به بیان تاریخچۀ زندگی افراد پرداخته میشود. این تاریخچه شامل مشخصات شخصی فرد و سوابق تحصیلی، پروژهها و فعالیتهای آکادمیک، سوابق شغلی و همچنین افتخارات علمی میباشد.
در مورد اهمیّت CV به منظور مهاجرت تحصیلی میتوان گفت در میان مدارکی که برای دانشگاه یا اساتید ارسال میکنید، CV اولین و مهمترین مدرک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی است که بر اساس آن قضاوت میشوید. در حقیقت CV مانند محصولی است که برای فروش گذاشتهاید و این محصول تواناییهای شما، مهارتها و قابلیتهای شما را نشان میدهد.
مقاله اصلی:

اگر مایلید از خدمات نگارش حرفهای انواع مدارک مورد نیاز برای مهاجرت از جمله بیزینس پلن، پورتفولیو، رزومه، انگیزهنامه یا کاورلتر استفاده کنید، کافیست فرم درخواست مشاوره رایگان را در وبسایت ما تکمیل کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.