ویزای استارتاپ فنلاند؛ فرش قرمز برای جذب استعدادهای بینالمللی
ویزای استارتاپ فنلاند از تازهترین و جذابترین فرصتهای مهاجرت به اسکاندیناوی است. این برنامه از آوریل سال ۲۰۱۸ برای ورود استعدادهای بینالمللی و ایدههای ناب به اکوسیستم استارتاپی فنلاند آغاز شدهاست.
برای دریافت این ویزا شما ابتدا باید طرح کسبوکاری خود را به سازمان تجارت فنلاند ارسال کنید. در صورتی که طرح شما در این سازمان موفق ارزیابی شود، برای دریافت مجوز اقامت دو ساله به سازمان خدمات مهاجرتی فنلاند درخواست میدهید.
معیارهایی که سازمان تجارت برای بررسی طرح شما مد نظر قرار میدهد، شامل کیفیت مدل کسبوکار، سطح تخصص تیم کارآفرینان و منابع کافی برای توسعه سریع بینالمللی طرح میشود. مجوز اقامت استارتاپ فنلاند بعد از دو سال برای دو سال دیگر قابل تمدید است و شما پس از چهار سال میتوانید اقامت دائم این کشور واقع در شمال اروپا را دریافت کنید.
شرایط دریافت ویزای استارتاپ فنلاند
- داشتن یک تیم استارتاپی حداقل دونفره. بنیانگذاران باید تخصصهای متنوع داشته باشند.
- قصد راهاندازی طرح و تاسیس شرکت خود را در فنلاند داشته باشید
- یک بیزینسپلن نوآورانه ارائه دهید
- به اجرای ایده کسبوکاری و تاسیس شرکت خود تعهد داشته باشید
- بیش از ۶۰ درصد مالکیت شرکت متعلق به تیم کارآفرین – یعنی کسانی که مجوز اقامت استارتاپ را درخواست میکنند – باشد.
- به منابع کافی برای تاسیس و راهاندازی مراحل اولیه فعالیت شرکت خود دسترسی داشته باشد
- منابع مالی کافی (حداقل هزار یورو در ماه) برای زندگی در فنلاند داشته باشید.
معیارهای ارزیابی طرح استارتاپ در سازمان تجارت فنلاند
وقتی سازمان تجارت به ارزیابی بیزینس پلن، تیم کارآفرینان و منابع لازم برای اجرای طرح استارتاپی میپردازد، این نکات را در نظر میگیرد:
- کارآفرینان بدانند که طرح کسبوکاری آنها دقیقا قرار است چه نیازهایی را برطرف کند
- تیم کارآفرینان چشماندازی برای توسعه شرکت خود به سطح درآمدی چند ده میلیون میلیون یورویی در بازار جهانی داشته باشد
- ایده تجاری انتخاب شده از مزیت رقابتی برخوردار باشد
- تیم کارآفرینان مشتری یا مشتریان بالقوه را شناسایی کرده و مدل درآمدی خود را پیشبینی کرده باشد
- کسبوکار مورد نظر قابل اجرا در سطح بینالمللی باشد
- تیم کارآفرینان قابلیتهای تجاری و اندازه طرح خود را در بازار هدف برآورد کرده باشد
- درخواستکنندگان ویزای استارتاپ از تخصصهای متنوع و انعطافپذیر برخوردار باشند
- مقر اصلی شرکت در فنلاند باشد و ارزشی که در شرکت جدید خلق میشود (دستمزدهای پرداختی و درآمد صادراتی) وارد اقتصاد فنلاند شود
- ضرورت ندارد که تیم استارتاپی در هنگام ارائه درخواست تامین مالی طرح خود را تضمین کند اما در فرایند درخواست بایستی منابع مالی کافی نشان داده شود. البته مبلغ خاصی به عنوان حداقل سرمایه لازم اعلام نشده است.
چه زمانی برای ویزای کارآفرینی در فنلاند درخواست دهیم
اگر طرح شما شرایط لازم برای دریافت مجوز اقامت استارتاپ را ندارد. اما قصد دارید کسبوکاری راهاندازی کنید که:
- یک شعبه یا نمایندگی از شرکت خارجی در فنلاند باشد
- شرکتی که صرفا بازار هدف آن در داخل فنلاند است
- کسب وکاری که در آن ابعاد نوآورانه و مزایای رقابتی خاصی وجود ندارد؛ برای مثال رستوران، خدمات مشاوره، واردات یا توزیع کالاها.
در این صورت بایستی برای دریافت مجوز اقامت کارآفرینی در فنلاند درخواست دهید.

تامین مالی طرح استارتاپ در فنلاند
در فنلاند هم مثل سایر کشورهایی که اکوسیستم استارتاپی پویایی دارند، گزینههای متنوعی برای جذب سرمایه و ابزارهای لازم برای ایجاد و گسترش کسب وکارهای خلاقانه وجود دارد. شرکتهای شتابدهنده و انواع مختلف شرکتهای سرمایهگذار ریسکپذیر، انکوباتورها و سرمایهگذاران فرشته کمکهای مالی و امکانات فیزیکی و خدمات متنوعی را برای استارتاپها فراهم میکنند.
در واقع در فنلاند بیش از هر کشوری امکان تامین سرمایه برای استارتاپها وجود دارد. در سال ۲۰۱۸ رتبه اول سرمایهگذاری ریسکپذیر در تمام اروپا به فنلاند تعلق گرفته است.
سازمان تجارت فنلاند هم یک گزینه تامین مالی با نام تمپو فاندینگ را در اختیار کارآفرینان استارتاپها قرار داده است. تمپو فاندینگ تا ۵۰ هزار یورو کمک مالی در اختیار شما قرار میدهد به شرطی که شما بتوانید یک منبع مالی حداقل ۳۰ هزار یورویی (از طرف کارآفرینان طرح یا اشخاص ثالث) برای گسترش استارتاپ خود تامین کنید. بقیه شرایط برخورداری از کمک مالی تمپو فاندینگ همان شرایط دریافت ویزای استارتاپ فنلاند است و مرجع ارزیابی آن هم سازمان تجارت این کشور است. بنابراین اگر طرح شما برای دریافت مجوز اقامت استارتاپ پذیرفته شود امکان استفاده از کمک تمپو فاندینگ را هم خواهید داشت.
استارتاپهای دیجیتال
طبق آمار رسمی بیشترین تعداد درخواستهای موفق ویزای استارتاپ فنلاند از سه کشور روسیه، چین و ایران بودهاست.
به گفته آناماری سیکلی مشاور ارشد سازمان تجارت فنلاند؛ بیش از نیمی از ایدههای تجاری هم به خدمات دیجیتال یا نرمافزاری مربوط میشدهاند. در این حوزهها شروع کار سادهتر است و گسترش سریع آن راحتتر انجام میشود. سرمایهگذاری بزرگ در ابتدای کار هم معمولا ضروری نیست.
ویزای همراه برای خانواده
با دریافت ویزای استارتاپ فنلاند میتوانید همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود را هم به این کشور ببرید. همسر شما مجوز کار در فنلاند را خواهد داشت و میتواند در بخش خصوصی یا دولتی استخدام شود یا خود کسبوکار آزادانه داشته باشد. فرزندان شما هم از امکانات تحصیل رایگان برخوردار خواهند شد.
اگر قصد مهاجرت دارید کافیست فرم درخواست مشاوره رایگان را در وبسایت ما پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.
سلام.من 34سالمه و ارشد رشته ژئوفیزیک هستم به همراه دوست پسرم که ارشد مهندسی شیمی دارن قصد مهاجرت به فنلاند رو داریم.در مورد راههای مهاجرتی که به شرایط ما بخوره چطوری میتونم راهنمایی بگیرم؟