کارت شانس ترفند جدید آلمان برای جذب نیروی کار متخصص خارجی
دولت آلمان برنامه مهاجرتی جدیدی را برای جذب نیروی کار متخصص خارجی اجرایی خواهد کرد. در این برنامه که به کارت امتیازی شانس معروف است، هر سال سهمیه نیروهای کاری که می توانند با دریافت کارت شانس به آلمان سفر کنند تعیین خواهد شد.
این افراد میتوانند برای مدت معینی به آلمان بیایند و به جستجوی کار یا دوره کارآموزی بپردازند. آن ها باید هزینه زندگی خود را در این مدت بپردازند و حق استفاده از کمک های اجتماعی را ندارند.
شرایط دریافت کارت شانس آلمان
استفاده از این فرصت مهاجرتی چهار شرط اصلی دارد:
- سن کمتر از 35 سال
- داشتن مدرک تحصیلی و تخصصی به رسمیت شناخته شده در آلمان
- حداقل سه سال سابقه کار در رشته مربوطه
- آشنائی مقدماتی با زبان آلمانی
در چارچوب سیستم امتیازدهی هرکس از چهار شرط تعیین شده سه شرط را احراز کند، کارت شانس را دریافت خواهد کرد. بالاترین امتیاز به کسانی داده خواهد شد که ثابت کنند یک دوره دانشگاهی یا فنی و حرفه ای را در آلمان با موفقیت تمام کرده اند.
توضیحات وزیر کار آلمان در مورد کارت شانس
هوبرتوس هایل وزیر کار آلمان در مصاحبه خود در مورد این برنامه مهاجرتی جدید توضیح داد که راه مهاجرت به آلمان با صدور کارت شانس هموارتر خواهد شد. وی گفت: “ما نیاز به مهاجران بیشتری داریم. برای رسیدن به این هدف دولت ائتلافی در پائیز امسال قانون جدید مهاجرت را اعلام خواهد کرد. ما سیستم کارت شانس را به صورت شفاف به کار خواهیم گرفت تا انسانهایی که کشورمان به آن ها نیاز دارد به آلمان بیایند”.
با اعطای امتیاز بیشتر به داوطلبانی که در آلمان تحصیل کرده یا دوره دیدهاند و سپس به کشورهای خود یا کشورهای دیگر رفته اند، آلمان میکوشد نیروهای متخصصی را که خود تربیت کرده است، دوباره جذب کند.
وزیر کار آلمان تصریح کرد که کشورش تنها برای جذب نیروهای تخصصی و آکادمیک تلاش نمیکند، بلکه به مهاجرانی که دارای نقاط قوت دیگری هستند نیز امکان مهاجرت می دهد. اما در این مورد توضیح بیشتری نداد.
آلمان: خانه سالمندان بزرگ
کارشناسان آلمانی سالها است هشدار می دهند که این کشور برای پاسخگوئی به نیازهای بازار کار و جمعیت خود به سالانه حدود 400 هزار مهاجر جدید نیاز دارد.
بخشی از این نیاز را پناهجویان تحصیل کرده یا مستعد آموزش تامین می کنند. در این زمینه به ویژه صدها هزار پناهجوی سوری که در سال 2015 وارد آلمان شدند ایفای نقش کرده اند، در حالی که تنها بخش کوچکی از پناهجویان افغانستانی دارای تحصیلات کافی برای ورود به دوره های دانشگاهی و فنی و حرفه ای هستند.
نیاز آلمان به مهاجران، تنها به بازار کار مربوط نیست، بلکه به لحاظ جمعیت هم این کشور به مهاجران خارجی نیاز دارد. در میان شهروندان بومی آلمان که میانگین سن آن ها هر سال بالاتر میرود، زاد و ولد بسیار کم است. در نتیجه میزان مرگ و میر همواره نسبت به میزان زاد و ولد افزایش مییابد. به این ترتیب در صورت عدم جذب مهاجران، این کشور در چند دهه آینده به یک خانه سالمندان بزرگ تبدیل می شود.

کمبود نیروی کار در آلمان
اتحادیه مرکزی صنعتگران آلمان برآورد میکند در حال حاضر واحدهای تولیدی در این کشور با کمبود دستکم ۲۵۰ هزار نیروی متخصص روبرو باشند.
گفته میشود، از هر پنج واحد فعال در حوزه فلزات و الکترونیک دو واحد با اختلال در تولید به دلیل کمبود نیروی کار ماهر مواجه هستند.
نتیجه یک بررسی مؤسسه اقتصاد آلمان نشان میدهد، این کشور تا سال ۲۰۳۰ احتمالا با کمبود پنج میلیون نیروی کار ماهر روبرو خواهد بود.
دیدگاه دولت ائتلافی آلمان در مورد مهاجرت
تسهیل شرایط مهاجرت قاعدهمند یکی از مسائلی است که سه حزب سوسیال دموکرات، سبزها و دموکراتهای آزاد آلمان سال گذشته در قرارداد تشکیل دولت ائتلافی بر سر آن توافق کردند.
در قرارداد ائتلاف میان این سه حزب در این باره آمده است: «ما خواستار آغازی تازه در سیاست مهاجرتی و همپیوندی اجتماعی هستیم، آن گونه که برازنده یک کشور مهاجرپذیر مدرن است.»
مطالب مرتبط:
- دولدونگ و قوانین جدید مهاجرت آلمان
- فرصت طلایی برای پناهجویان در آلمان
- مهاجرت با ویزای ورزشهای الکترونیک به آلمان
اگر قصد مهاجرت دارید کافیست فرم درخواست مشاوره رایگان را در وبسایت ما تکمیل کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.
سلام وقتتون بخیر من در کشور آلمان پناهنده هستم و قصد دارم با خانومی که اهل کانادا هست ازدواج کنم. می خواستم بدونم که آیا با طلاق من دوباره دیپورت میشم به کشور آلمان؟
منظورتان این است که با ازدواج اقامت کانادا را به دست بیاورید و سپس طلاق بگیرید؟ اگر این ازدواج صوری و فقط به قصد دریافت اقامت باشد قطعا برای شما مشکلات قانونی ایجاد خواهد شد.
این کارت شانس رو به ایرانیها هم میدن؟ یا اینکه میگن شما تروریستید؟
خوشبختانه منعی از بابت اعطای کارت شانس به ایرانیان اعلام نشده
سلام خسته نباشید من 17 سالمه و میخوام به کشور المان مهاجرت کنم و زبان انگلیسی رو فول بلدم و کنکور 99 رتبه ی یک کنکور تجربی رو گرفتم ایا امکان داره پزشکی در دانشگاه های پزشکی برم و تحصیل کنم؟؟