بورسیه مریم میرزاخانی در انستیتو ریاضی دانشگاه آکسفورد
بورسیه مریم میرزاخانی در دانشگاه آکسفورد تازهترین اقدامی است که برای گرامیداشت این ریاضیدان بزرگ ایرانی در نظر گرفته شده است.
انستیتو ریاضیات دانشگاه آکسفورد اعلام کرده که بورسیه مریم میرزاخانی را برای دوره چهارساله DPhill در حوزه ریاضیات از سال تحصیلی ۲۴-۲۰۲۳ میلادی ارائه میکند. انستیتو ریاضی این دانشگاه از طریق هدیه ای که از طرف شرکت XTX Markets پرداخت میشود بورسیه تحصیلی مریم میرزاخانی را برای دانش آموزان دختر از هر ملیتی برای تکمیل یک دوره استاندارد ۴ ساله DPhil در ریاضیات از سال ۲۴-۲۰۲۳ میلادی ارائه می دهد.
این بورسیه در حقیقت یادبود زندگی و فعالیت مریم میرزاخانی ریاضیدان ایرانی است که نخستین زن برنده مدال فیلدز در سال ۲۰۱۴ میلادی بوده است. این جایزه یکی از بالاترین افتخارات جهانی در ریاضیات است که به ریاضیدانان استثنایی با کمتر از ۴۰ سال سن اعطا می شود.
بورسیه مریم میرزاخانی تمام شهریه دوره و همچنین گرنتی ۴ ساله برای هزینه های زندگی فراهم میکند.
پیش از این دانشگاه استنفورد محل تدریس مریم میرزاخانی هم بورسیهای به نام وی برای دانشجویان ریاضی در نظر گرفته بود.
درخواست بورسیه مریم میرزاخانی
برای ثبت تقاضای دریافت اسکالرشیپ فرد باید تقاضانامه تکمیل شده خود را تا مهلت تعیین شده برای دوره ریاضی DPhill تا ماه ژانویه ۲۰۲۳ میلادی ارائه کنید. متقاضیان مونث از هر ملیتی می توانند برای درخواست این بورسیه اقدام کنند.
درخواستها باید به ایمیل [email protected]). ارسال شود.
حامی مالی بورسیه میرزاخانی
شرکت XTX Markets اسپانسر مالی بورسیه مریم میرزاخانی در حوزه الگوریتم های تجاری، بورس و تجارت الکترونیک فعالیت می کند. این شرکت از سال ۲۰۱۷ تاکنون بیش از ۶۰ میلیون پوند در فعالیتهای خیریه صرف کرده است.
معرفی مریم میرزاخانی
مریم میرزاخانی متولد ۱۳ اردیبهشت ۱۳۵۶ ریاضیدان ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد آمریکا بود. میرزاخانی در سال ۲۰۱۴ به خاطر کار بر روی دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانهای آنها برنده مدال فیلدز شد که بالاترین جایزه در ریاضیات و معروف به نوبل ریاضیات است. وی تنها زن و تنها ایرانی برنده مدال فیلدز است.
زمینه تحقیقاتی او مشتمل بر نظریه تایشمولر، هندسه هذلولی، نظریه ارگودیک و هندسه همتافته بود.
مریم میرزاخانی در دوران تحصیل در دبیرستان فرزانگان تهران، برنده مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی در سالهای ۱۹۹۴ (هنگکنگ) و ۱۹۹۵ (کانادا) شد و در این سال به عنوان نخستین دانشآموز ایرانی نمره کامل را به دست آورد.
وی نخستین دختری بود که در المپیاد ریاضی ایران طلا گرفت و به تیم المپیاد ریاضی ایران راه یافت. وی همچنین نخستین دانشآموز ایرانی بود که دو سال مدال طلا را از آن خود کرد.
میرزاخانی سپس در سال ۱۹۹۹ مدرک کارشناسی خود را در رشته ریاضی از دانشگاه شریف و دکتری خود را در سال ۲۰۰۴ از دانشگاه هاروارد به سرپرستی “کورتیس مکمولن”، از برندگان مدال فیلدز گرفت.
از مریم میرزاخانی بهعنوان یکی از 10 ذهن جوان برگزیده سال ۲۰۰۵ از سوی نشریه “پاپیولار ساینس” در آمریکا و ذهن برتر در رشته ریاضیات تجلیل شد.
میرزاخانی برنده جوایزی چون جایزه “ستر” (Satter) از انجمن ریاضی آمریکا در سال ۲۰۱۳ و جایزه “کلی” (Clay) بود.
وی از یازدهم شهریورماه ۱۳۸۷ (اول سپتامبر ۲۰۰۸) در دانشگاه استنفورد، استاد دانشگاه و پژوهشگر رشته ریاضیات بود. پیش از آن نیز استاد دانشگاه پرینستون بود.
مطالب مرتبط